На кордоні з Польщею – знову черги. Волонтери не можуть перевезти авто для військових

3838 0
Автомобілі для військових і для ті, які придбали для особистих потреб, стоять в одній черзі.
Фото/Facebook Уляни Флишко

Фото/Facebook Уляни Флишко

На кордоні з Польщею на виїзд до України знову величезні автомобільні черги. Зокрема, йдеться про пункт пропуску Медика – Шегині, де волонтери з вечора чекають, аби перетнути кордон. Усі автомобілі стоять в одній колоні – ті, які передають для військових, а також ті, які українці придбали для власних потреб. Про це повідомила у Фейсбуку волонтерка Уляна Флишко.

«З другої спроби наразі не вдалося перевезти автомобілі для армії, бо з авточерги в Медиці ніяк не виїдуть ті, хто купив ТЗ на продаж чи для на свої особисті потреби. Відтак, наші добровольці, які вчора знову виїхали в Польщу, щоби перегнати автомобілі у Львів, звідки їх заберуть військові, – впродовж ночі і зараз у величезній черзі», – пише вона.

Читайте також: Купити авто в Європі. Як через новий закон виник ажіотаж на кордоні і ринку

Перша спроба перевезти автівки була у суботу 23 квітня, але тоді через довгі черги волонтери були змушені повернутися. Станом на ранок 25 квітня передані благодійниками з Німеччини джипи були ще дуже далеко від пункту пропуску, кажуть добровольці, які їдуть за кермом автомобілів. Також у колоні позаду авто, які перевозять для армійців, є кілька карет швидкої допомоги. Польські прикордонники і їх відправили у загальну чергу, бо такі правила.

«Зате спереду джипа для захисника розмістилася в черзі жінка-водій, яка поділилась цікавою інформацією. Вона, як біженка, виїжджала за кордон. Але не для того, щоби перебути війну, ночувати в школі чи при церкві, а тому, що хотіла провідати чоловіка, який живе в Німеччині. А зараз пані вертається в Україну, і не автобусом чи попутнім ТЗ, а власним авто, яке везе додому, де хоче скористатися нагодою «нульового розмитнення», – додає Уляна Флишко.

Читайте також: Україна обмежила пункти розмитнення авто з ЄС для власних потреб

Волонтерка вважає, що це неправильно, оскільки автівки, які іноземці передали нашим військовим, вже могли би виконувати бойові завдання, проте й досі вони не можуть потрапити на територію України.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, якими будуть основні тенденції на авторинку, як зміниться ціна на вживані автомобілі з Європи, а також, які проблеми виникають у волонтерів, що забезпечують машинам армію, через ажіотаж на кордоні. Переглядати актуальні дані щодо завантаженості пунктів пропуску можна на сайті Державної прикордонної служби.

Фото зі сторінки Уляни Флишко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!