На Київщині псевдостароста одного з сіл співпрацював з росією

1159 0
Він надавав російським військовослужбовцям відомості про розташування особового складу ЗСУ.
Фото: Офіс генпрокурора

Фото: Офіс генпрокурора

Мешканцю Київської області повідомили про підозру через його співпрацю з країною-агресором. Він надавав російським військовим дані про розташування особового складу ЗСУ. Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора. 

«За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану наприкінці лютого 2022 року прийняв пропозицію представників збройних сил рф та ними був проголошений старостою одного з населених пунктів Бучанського району Київської області. Надалі він неодноразово публічно закликав жителів села до співпраці зі збройними силами держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: лукашенко назвав події в Бучі «британською психологічною операцією» 

Зазначимо, що чоловік в умовах воєнного стану неодноразово надавав російським військовослужбовцям відомості про розташування особового складу Збройних Сил України та територіальної оборони. Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 2 квітня Київську область звільнили від російських окупантів, однак мешканцям Київської області поки не рекомендують повертатися в неокуповані райони. Це пов’язано, перш за все, із замінуваннями, залишеними росіянами. Найбільш замінованими є Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Бучанський район, південний захід Іванківського району.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!