Київ

На Київщині вкрали 280 тисяч грн на відбудові навчальних закладів, — Прокуратура

494 0
Йдеться про відновлення навчальних закладів, які були пошкоджені російськими обстрілами.

Київська обласна прокуратура підозрює ексдиректора товариства у привласнені майже 280 тис. гривень під час відбудови навчальних закладів у регіоні. Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідство встановило, що товариство з обмеженою відповідальністю виконувало підрядні роботи в селах Броварського району. Йдеться про відновлення навчальних закладів, які були пошкоджені російськими обстрілами.

«Колишній директор товариства вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості та обсягів виконаних робіт. Своїми діями він завдав збитки обласному бюджету на суму майже 280 тисяч гривень»,— йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що по одному з фактів йому повідомили про підозру, по іншому — звинувачення скерували до суду для розгляду по суті. За ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (ККУ) підозрюваному загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше також повідомили про підозру у службовій недбалості старшому інспектору відділу технічного нагляду одного з управлінь Київської обласної державної адміністрації. Він не перевірив і підписав передані підрядником акти виконаних робіт у навчальному закладі.

За ч.1 ст.367 ККУ йому загрожує до трьох років ув'язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, підсумували у прокуратурі.

Нагадаємо, прокуратура Києва повідомила про підозру в.о. керівника одного з комунальних підприємств та директору підрядної організації  у привласненні 760 тисяч гривень бюджетних коштів під час ремонту гімназії. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!