Київ

На Київщині втричі зросла кількість чоловіків у вишах

817 0
У київських та вишах області побільшало студентів-чоловіків віком 30-50 років.

У вишах Києва та області збільшилася кількість студентів-чоловіків, особливо осіб віком 30-50 років. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Повідомляється, що до закладів вищої освіти на Київщині у 2021 році вступили 1671 студентів-чоловіків, у 2022 – 3041, більшість – на контракт.

Водночас у Києві чоловіків у вишах побільшало на 30%. Загалом, в Україні кількість чоловіків студентів сумарно зросла на 82%.
 
Як відомо, студенти денної форми навчання та викладачі вишів мають право на відстрочку від мобілізації.
 
Додамо, в Україні до 3 травня триває реєстрація на НМТ. Також в УЦОЯО розробили довідник із найпоширенішими запитаннями щодо національного мультипредметного тестування 2023 року.
 
Нагадаємо, що вступне випробування для здобуття вищої освіти відбудеться у форматі національного мульпредметного тесту. НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика, іще один – на вибір вступника (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія). Основна сесія відбудеться з 5 червня до 23 червня, а додаткова – з 11 до 24 липня. Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.
 
 

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!