На Львівщині чоловік змінив релігію, щоб не йти воювати. Чи уникнув він мобілізації

3096 0
Чоловік став членом релігійної громади «Агапа».
фото умовне

фото умовне

У Львівській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку та відмовився від мобілізації. Після цього він одразу нібито похрестився та став членом релігійної громади «Агапа». Про це йдеться у вироку Червоноградського міського суду Львівської області, пише ТСН.

За даними суду, у серпні 2023 року підсудного визнали придатним до служби в армії. Тоді ж він отримав повістку, проте ухилився від мобілізації.

На суді житель Львівщини провину визнав частково. Він звинуватив працівників ТЦК у «неправомірних діях». Також чоловік скаржився на те, що ВЛК не врахувала його проблеми із здоров'ям та переконував суд, що він «віруюча людина, і не бажає тримати зброю в руках, оскільки цього забороняє його церква та релігія».

На суді працівник військкомату повідомив, що підсудний «заяву про те, щоб йому надали альтернативну службу, у зв`язку із релігійними переконаннями він не подавав».

Читайте також: Наскільки виконується мобілізація на Львівщині та хто вручає повістки

Представник релігійної організації «Агапа» на суді повідомив, що підсудний допомагав йому під час створення реабілітаційних центрів. Обвинувачений нібито «повідомляв працівникам РТЦК, що є віруючою людиною та не може проходити військову службу у зв`язку із релігійними переконання». Вказав, що «релігія, яку він сповідує прямо не забороняє нести військову службу». Також член релігійної організації додав, що підсудний лише нещодавно пройшов хрещення.

Суд отримав відповідь на запит релігійної організації релігійної громади «Агапа» Церкви християн віри євангельської у м. Львові, в якій йшлось, що підсудний не є членом церкви і водного хрещення у їхній церкві не приймав.

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закони, які зменшують вік мобілізації з 27 до 25 років, запроваджують електронний кабінет військовозобов'язаного та скасовують статус «обмежено придатний».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!