На Львівщині демонтують радянський монумент, який є пам'яткою України

2282 0
Йдеться про пам’ятник «Братська могила радянських воїнів-прикордонників».
Фото: Червоноградська міська рада

Фото: Червоноградська міська рада

В неділю, 12 березня, в селі Межиріччя Львівської області в Народному домі «Просвіта» мешканці вирішили знести пам’ятник «Братська могила радянських воїнів-прикордонників». Про це повідомила Червоноградська міська рада.

«Радянський монумент у селі Межиріччя міститься у державному переліку пам’яток України. У 1970 році на території села та околиць було знайдено рештки радянських солдатів, що загинули на цих теренах у червні 1941 року. У 1972 році на похованні встановили пам’ятник «Солдат з дівчиною», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Біля Львова знесли пам'ятник радянському солдату. Відео

Під час громадських обговорень мешканці підтримали демонтаж. На цьому місці встановлять пам'ятний хрест. Окрім того, серед пропозицій були оновити меморіальні таблиці та передати пам’ятник музейним установам.

Нагадаємо, що нещодавно українські військові демонтували радянський пам’ятник у с. Бориня на Самбірщині. Через це голова Боринської ТГ Михайло Шкітак написав заяву в поліцію на захисників. У коментарі Tvoemisto.tv він зазначив, що написав заяву в поліцію, оскільки знесення пам’ятника відбулося без офіційного дозволу. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!