Для священиків УГКЦ на Львівщині проведуть семінари про збереження пам’яток

1910 0
Поштовхом до цього стало знищення розписів в церкві Успіння Пресвятої Богородиці в Славському.
фото: Сергій Леонов / Facebook

фото: Сергій Леонов / Facebook

25 травня у Львові в Митрополичих палатах відбулась зустріч духовенства УГКЦ, мистецтвознавців та влади Львівщини. Учасники говорили про знищення розписів Модеста Сосенка та Юліана Буцманюка у церкві в Славському і про те, як можна запобігти таким випадкам у майбутньому. Про це повідомляє прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархїі УГКЦ.

Читайте також: В УГКЦ прокоментували ситуацію із знищенням розписів у храмі в Славську

Під час зустрічі повідомили, що управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії розслідує подію у Славському, збирає відповідні матеріали, аби дати їй належну оцінку у світлі церковного законодавства.

Водночас єпархіальне управління повідомило про намір провести освітні семінари для духовенства з метою роз’яснення актуальних церковних та державних норм і принципів щодо збереження сакральних пам’яток. Також в єпархії висловили відкритість для подальшої конструктивної співпраці у цьому напрямку.

Читайте також: Що загрожує винним у знищенні розписів у церкві на Львівщині

Нагадаємо, у церкві Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славському розпочали ремонт, під час якого 15 травня знищили автентичні розписи початку ХХ століття авторства Модеста Сосенка та Юліана Буцманюка. Крім того, з підлоги збили плитку, виготовлену на фабриці Івана Левинського.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!