На Львівщині фіксують масову загибель бджіл

5612 0
Йдеться про тисячу загиблих бджолиних сімей.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

У Бродах масово гинуть бджоли. Тиждень тому пасічники забили на сполох і повідомили про перші факти отруєння комах, проте вони гинуть й досі. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник відділу юридичного супроводу, комунального майна, екології та благоустрою Бродівської міської ради Андрій Данильчук.

У п'ятницю, 28 квітня, у соціальних мережах почали з'являтися перші повідомлення пасічників про масову загибель бджіл. Більше 20 пасічників звернулися з заявою про скоєння злочину до поліції. Йдеться про тисячу загиблих бджолиних сімей, вимерлі господарства, мільйонні збитки, непоправну шкоду для довкілля і людей. 

«Тоді аграрії почали обробляти сільськогосподарські ділянки пестицидами. Впродовж тижня фахівці міської ради комісійно працювали в Пониковицькому окрузі, де виявили масовий падіж бджіл. З трьох пасік відібрали зразки на аналізи та надіслали у львівську лабораторію. Там виключили інфекційні захворювання. Тому причина інша – можливо, отруєння», – зазначив Андрій Романович.

Читайте також: У Стрийському парку облаштували екоготелі для комах

В понеділок, 8 травня, повторно відібрали зразки біоматеріалу бджіл, грунту та рослинності для аналізу та надіслали у Київський науково-дослідний інститут, щоб там з'ясували наявність хімічних речовин, які містяться в засобах для рослин. За результатами аналізу робитимуть висновки про причину масової загибелі бджіл.

Нагадаємо, що Україна входить у п'ятірку найбільших світових виробників меду та постачає його для американських та європейських споживачів. За що український мед цінують за кордоном, як підвищити його вартість та чого бракує українським бджолярам, Tvoemisto.tv розповіла голова правління громадської організації «Всеукраїнське братство бджолярів України» та Почесна Амбасадорка Львова Тетяна Васильківська.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!