На Львівщині колишніх керівників лісових господарств підозрюють у вирубці лісу на понад 2 млн грн

1612 0
Збитки оцінюють у 2,2 мільйони гривень.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Ексдиректору державного підприємства на Львівщині оголосили підозру у скоєнні кримінального правопорушення. За даними слідства, підозрюваний упродовж 2020 року підписав та видав 5 лісорубних квитків на проведення рубок на території природно-заповідного фонду. Так, вирубали дерев на суму близько 2,2 мільйонів гривень, повідомляє Львівська обласна прокуратура. 

«За даними слідства, підозрюваний впродовж 2020 року всупереч вимогам законодавства підписав та видав 5 лісорубних квитків на проведення рубок на території природно-заповідного фонду. Внаслідок чого на території одного із природничих парків незаконно проводилась рубка дерев. Такими діями державі було завдано понад 2 млн грн збитків», – повідомляють у відомстві

Читайте також: Підприємство на Львівщині сплатить штраф за незаконну вирубку лісу

Додають, що слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз. Наразі вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно для відшкодування заподіяної шкоди. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові. 

Нагадаємо, що Господарський суд Львівської області втретє скасував право власності компанії «АрхіБуд» на незавершене будівництво житлового комплексу у львівському парку «Знесіння». Рішення прийняли на користь військової прокуратури, яка судиться за цю ділянку уже кілька років. Детальніше за посиланням.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!