На Львівщині лише через суд змогли зобов'язати міську владу прибрати укриття на 400 людей

1660 0
Мешканці не можуть скористатися цим укриттям від початку повномасштабної війни.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У селі Пониковиця Золочівського району виявили занедбане укриття у Народному домі, яке може вмістити 400 людей. Упродовж повномасштабної війни Бродівська міська рада, на балансі якої перебуває обʼєкт, не привела його у належний стан, тож мешканці не могли скористатись приміщенням. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Читайте також: Куди звертатися, якщо зачинене укриття на Львівщині

«Рішенням суду задоволено позов прокурорів Золочівської окружної прокуратури Львівської області. Ним визнано протиправною бездіяльність балансоутримувача укриття та зобов’язано вжити заходів щодо приведення його в належний технічний стан», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що йдеться про сховище загальною площею майже 350 кв. м, яке призначене для цивільного населення.

«Однак, міська рада протягом тривалого часу, нехтуючи безпекою людей не забезпечила приведення даного приміщення у стан готовності. Відповідно, це унеможливило використовувати його за призначенням», – кажуть у прокуратурі.

Суд підтримав обґрунтованість вимог прокурора та задовольнив позов повністю.

Нагадаємо, у Львові збільшили штат шкільних сторожів. Додаткові працівники потрібні для того, щоб забезпечити постійний доступ до захисних укриттів.

Якщо ви на Львівщині й не можете потрапити в укриття, бо воно зачинене, пишіть адресу або телефонуйте на «Гарячу лінію» області за номером 112. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!