На Львівщині мешканці перекрили дорогу в селі Стрілки у знак протесту

3324 0
Місцеві жителі оголосили акцію протесту з вимогою розпочати ремонт дороги Мшанець – Стрілки, про яку неодноразово знімав кліпи священник.
фото: олександр лабецький

фото: олександр лабецький

Мешканці 11 сіл Старосамбірського району на Львівщині безстроково перекрили трасу Львів – Самбір – Ужгород у селі Стрілки. Про це повідомляє Олександр Лабецький у Фейсбуку.

Місцеві жителі оголосили акцію протесту з вимогою розпочати ремонт 4 км місцевої дороги Мшанець – Стрілки, про яку неодноразово знімав кліпи священник Роман Гром. Окрім цього, раніше він просив зустрічі з очільником Львівської ОДА Максимом Козицьким, аби пояснити проблеми дороги та дійти згоди щодо прокладання хоча би одного шару асфальту.

Під час протесту люди пропускають одну машину кожних десять хвилин. Проїзд можливий тільки для маршрутних автобусів, водіїв з дітьми, автомобілів швидкої допомоги. Час перекриття дороги наразі не відомий.

Напередодні священник Роман Гром у своїму відео на Фейсбуку повідомляв про мирну акцію, яку готують мешканці 11 сіл у разі, якщо ремонт дороги там таки не почнуть.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, позаторік у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А 5 серпня отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео. 

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Додамо, що у 2016 році відремонтували один кілометр асфальтованої частини, торік оновили ще 1,1 км. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!