На Львівщині під час комендантської години діятимуть нові перепустки

4718 0
Замінити усі наявні перепустки планують до 1 січня 2023 року.
Фото умовне / Pixabay

Фото умовне / Pixabay

У Львівській області почали діяти нові перепустки, що до зволяють пересуватися під час комендантської години. Повністю замінити старі взірці на нові планують до 1 січня 2024 року. Про це під час брифінгу повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень. 

«Метою заміни вигляду є передусім побажання правоохоронних органів та забезпечення належного контррозвідного режиму у Львівськой області. Новий вид перепусток має близько 4 окремих ступенів захисту. Вони є візуальними та тактильними. Новий вид перепусток уже почали видавати. Наразі паралельно ще діють старі взірці перепусток на час комендантської години, які ще мають чинність», – пояснив тарас Грень.

Читайте також: У Львові та області вводять комендантську годину. Що треба знати

Він також зазначив, що алгоритм отримання перепусток не змінився. Такі дозволи надаватимуть тим, хто забезпечує діяльність критичної інфраструктури області. Йдеться також про органи державної влади, волонтерів, правоохоронців тощо. Перепустки дають право на перебування чи вільне пересування містом чи областю на час комендантської години. 

«Термін комендантської години не змінюється. Вона надалі діятиме від 00:00 до 5:00 год. Але перепустка дозволяє особі пересуватися територією Львівщини в цей час. Ми вимагатимемо обгрунтування діяльності під час комендантської години», – додав він.

Читайте також: Військовий облік жінок. Що зміниться з 1 жовтня

Зазначимо, що раніше у Львівській ОВА повідомляли, що у області можуть змінити час комендантської години.  Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що її подовжать. Рішення щодо зміни будуть приймати на одному з позачергових засідань Ради оборони Львівщини. 

Нагадаємо, на автошляхах Львівщини з’являться додаткові блокпости. Посилення безпекових заходів спрямоване на посилення обороноздатності регіону та запобігання дестабілізації суспільно-політичної ситуації. 

За словами речниці СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, дестабілізація є цілком реальною, адже відомо, що ворог знову завдає удари по енергетичних об’єктах і прагне розпалити ворожнечу, поширюючи фейки і маніпуляції. Першочергове завдання СБУ зараз – не допустити провокацій, а також проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!