На Львівщині ще одна районна рада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату

1718 0
Депутати Золочівської районної ради прийняли рішення про заборону діяльності так званої московської церкви.
фото: будівництво храму УПЦ МП у Золочеві, проти якого виступали мешканці/Радіо Свобода

фото: будівництво храму УПЦ МП у Золочеві, проти якого виступали мешканці/Радіо Свобода

У Золочівському районі на Львівщині заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату. Відповідне рішення прийняли під час XII позачергової сесії райради ще в пятницю, 8 липня. Про це повідомив голова Золочівської районної ради Орест Кравецький.

«У п’ятницю провели історичну сесію, де прийняли рішення про заборону діяльності так званої московської церкви. Моя подяка всім депутатам, які прийшли і показали своє політичне бачення і позицію щодо цієї інституції», – каже голова Золочівської районної ради Орест Кравецький.

Читайте також: На Львівщині зареєстровано 45 громад московського патріархату. Де найбільше

Додамо, що релігійні організації в Україні, зокрема УПЦ МП, відповідно до чинного законодавства, можуть бути ліквідовані або реорганізовані тільки з власної ініціативи парафії або за рішенням суду, якщо їхню діяльність Служба безпеки України визнала протиправною. Як пояснював у коментарі Tvoemisto.tv начальник відділу релігій та національностей департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Василь Дорош, заборонити діяльність на території України може тільки Верховна Рада. Згідно з чинним законодавством, релігійні організації відокремлені від держави. Обласна адміністрація чи місцеві органи самоврядування не можуть втручатися у їхню діяльність, якщо вона не порушує норми закону.

Читайте також: Що відбулося із УПЦ МП? Інтерв'ю з митрополитом Філаретом

Нагадаємо, на Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі, Червонограді, Раві-Руській тощо. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Також 30 червня на пленарному засіданні депутати ЛМР заборонили діяльність московського патріархату та «секти Догнала». 

Те, як працює і на що впливає російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!