На Львівщині скасували 22 непріоритетні закупівлі

1046 0
Проте більшість громад визначили свої цьогорічні закупівлі пріоритетними та необхідними.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині почали аналізувати за пріоритетністю оголошені та заплановані на 2023 рік закупівлі. Відтак 22 заплановані закупівлі скасували. Також обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн грн. Ці кошти скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Очільник додав, що інформацію щодо аналізу пріоритетності закупівель не надали Глинянська та Солонківська громади Львівського району. А більшість громад визначили свої цьогорічні закупівлі пріоритетними та необхідними для належного функціонування громад у період воєнного стану.

Читайте також: Чи допоміг додатковий контроль за закупівлями у Львові зменшити некритичні витрати 

«Якщо виявлять закупівлі з низьким ступенем пріоритетності, то вони погодились розглянути можливість їх скасувати. Водночас замовники зауважують, що на законодавчому рівні відсутнє визначення пріоритетності закупівель. У своїй роботі для визначення пріоритетів керуються Постановою КМУ «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» №590 від 09.06.2021 року. Видав розпорядження «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану», – зазначив Козицький. 

Нагадаємо, 22 вересня під Львівською обласною військовою адміністрацією відбувся пікет з вимогами обмежити некритичні витрати на Львівщині. Тепер голови громад повинні проаналізувати оголошені закупівлі та ті, що планують здійснювати у 2023 році. 

«Твоє місто» постійно стежить за такими витратами і працює з експертами, зокрема аналітичного центру State Watch, який контролює видатки в процесі відбудови України. І щоб перевести ці розмови з площини емоцій у площину конструктиву, провело в партнерстві зі State Watch дискусію «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» за участі представників міської та обласної влади, а також експертів і волонтерів.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!