Чи допоміг додатковий контроль за закупівлями у Львові зменшити некритичні витрати

740 0
У Львові вже два тижні діє додатковий контроль за закупівлями ЛМР.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові понад два тижні триває додатково запроваджена система посиленого контролю за закупівлями в ЛМР. Завдяки ній близько 10% закупівель обмежили або призупинили. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко. 

«Мова йде про додаткову перевірку критичної необхідності конкретно кожної закупівлі (від сотень гривень до мільйонів) перед оголошення на Prozorro. Завдяки додатковому контролю близько 10% закупівель було обмежено або призупинено Наприклад, некритичні інфраструктурні роботи, некритичні закупівлі техніки, проведення заходів», – зазначив Андрій Москаленко. 

Читайте також: Після пікету активістів біля ЛОВА Козицький зобов'язав голів громад проаналізувати закупівлі 

Нагадаємо, у Львівській міській раді 21 вересня затвердили розпорядження «Про обмеження здійснення публічних закупівель Львівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану». Згідно з цим документом забороняється проводити будь-які закупівлі товарів, робіт і послуг в електронній системі «Прозорро» без отримання попереднього погодження. Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко сказав у коментарі Tvoemisto.tv, що кожна закупівля проходитиме певний алгоритм.

«Твоє місто» постійно стежить за такими витратами і працює з експертами, зокрема аналітичного центру State Watch, який контролює видатки в процесі відбудови України. І щоб перевести ці розмови з площини емоцій у площину конструктиву, провело в партнерстві зі State Watch дискусію «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» за участі представників міської та обласної влади, а також експертів і волонтерів.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!