На Львівщині у новорічну ніч на бригаду лікарів «швидкої» напали

5710 0
П’яний чоловік, погрожуючи ножем, змусив лікарів надати допомогу його 11-річній дитині.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У новорічну ніч, близько першої години, на бригаду лікарів «швидкої» у Стебнику, що на Львівщині, здійснили напад. На базу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф увірвався п’яний чоловік, який погрожуючи ножем змусив лікарів надати допомогу його 11-річній дитині. Сім’я мешкала неподалік бази «швидкої». Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла завідувачка оперативно-диспетчерського відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф керівниця Соломія Кухарук.

Читайте також: більше сотні звернень у лікарні та 160 викликів у поліцію. Як минула новорічна ніч у Львові

За її словами, медики встигли викликати поліцію, але під погрозами п’яного були змушені зайти у квартиру. Матір дитини також була нетверезою та поводилась неадекватно.

Допомогу дитині надали після приїзду поліцейських. У неї був стенозуючий ларинготрахеїт. У супроводі поліції пацієнтку госпіталізували у Дрогобицьку лікарню.

Самі медики написали заяву у поліцію.

Читайте також: У Львові у новорічну ніч першим народився хлопчик

Як наголосила Соломія Кухарук, у новорічну ніч та перший день року вони отримали понад 800 викликів. Це приблизно на 200 більше, аніж у звичайні дні.

«У нас були і стандартні виклики, але часто дзвонили й на підпитку. За ніч ми прийнляи 98 «вуличних» викликів, під час яких 61 людину госпіталізували», – каже співрозмовниця.

Крім нападу на бригаду швидкої, серед нестандартних викликів у першу новорічну добу Соломія Кухарук назвала ДТП та вул. Городоцькій, пошкодження ока в дитини петардою у Самборі та отруєння чадним газом.

Нагадаємо, що у новорічну ніч до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги та 8-му міську лікарню звернулося більше сотні людей з різними вуличними травмами. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!