Капремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщини планують завершити до середини осені

2864 0
Ця дорога сполучає 11 сіл гірської місцевості.
фото: лода

фото: лода

Капремонт семи кілометрів дороги Мшанець – Стрілки на Львівщини планують завершити до середини осені цього року. На цей рік на ремонт передбачили фінансування у понад 68 млн гривень. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«Відремонтуємо близько 7 кілометрів. До середини осені усі роботи плануємо завершити. Дорога перебувала в аварійному стані роками, десять кілометрів водії їхали більше як годину», – цитує його пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Для ремонту місцевих доріг на Львівщині додатково виділили 162 млн гривень

За його словами, дорогу ремонтує підрядна організація «Шляховик-Т».

Нагадаємо, у 2018 році у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А у серпні того ж року отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку ще одне відео.

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Мешканці неодноразово перекривали дорогу у знак протесту,  щоб відремонтували аварійну дорогу, яка веде до 11 сіл. У липні минулого року на одній з ділянок розпочали ремонт. Там облаштували кювети, ліквідували пучини, проклали основу зі щебеню і піску та заливали асфальт. На ці роботи передбачили 2 млн грн із Державного дорожнього фонду.

На 2021 рік із Державного дорожнього фонду виділили 69 млн грн на те, аби продовжити на Львівщині ремонт дороги Мшанець – Стрілки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!