Завтра на Львівщині розпочнуть ремонт частини дороги Мшанець – Стрілки

4885 0
Загалом протяжність меншої частини дороги становить 4,25 км і повна вартість цих робіт близько 18 млн гривень.
Фото: Галнет

Фото: Галнет

На одній ділянці дороги Мшанець – Стрілки, що на Старосамбірщині, розпочнуть ремонт завтра, 10 липня. Про це повідомляє голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Там облаштують кювети, ліквідують пучини, прокладуть основу зі щебеню і піску та залиють асфальт. На ці роботи передбачили 2 млн грн із Державного дорожнього фонду. Загалом протяжність меншої частини дороги становить 4,25 км і повна вартість цих робіт близько 18 млн гривень. Цього року планують освоїти лише два мільйони.

«Жителі Старосамбірщини знають: дорога Мшанець-Стрілки умовно поділена на дві частини - протяжністю 4,25 км та 12,9 км. Друга ділянка – довша і проблемніша. Потребує залучення значно більших коштів – 269 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Проектно-кошторисну документацію на її капремонт і експертний звіт, за словами Максима Козицького, очікують до кінця дня. Ці документи обійшлися у 1 млн 236 тис. грн. Ремонт іншої частини цієї дорогу обійдеться у майже 300 млн грн.

А також минулого тижня він скерував листа голові Держагенства автомобільних доріг України Олександру Кубракову з проханням додати фінансування для Львівщини, зокрема на ділянку дороги Мшанець – Стрілки.

Читайте також: На Львівщині будують нову кільцеву розв’язку. Фото

Нагадаємо, позаторік у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А 5 серпня отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео. 

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Додамо, що у 2016 році відремонтували один кілометр асфальтованої частини, торік оновили ще 1,1 км. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!