На Львівщині знову протестуватимуть через аварійну дорогу Стрілки – Мшанець. Фото

2010 0
Дорогу Мшанець – Стрілки не ремонтували 30 років.
Фото організаторів акції

Фото організаторів акції

Сьогодні, 13 липня, мешканці сусідніх із селом Стрілки населених пунктів відновлять безстрокову протестну акцію на трасі міжнародного значення Львів – Ужгород у Стрілках Старосамбірського району, вимагаючи відремонтувати аварійну дорогу, яка з'єднує 11 сіл. Про це повідомили організатори акції.

Читайте також: На ремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщині потрібно 500 мільйонів

«Три тижні тому, після того, як люди шість днів безперервно проводили акцію, влада їм пообіцяла за три тижні зробити 4 км 250 метрів асфальту і виділити кошти на решту 13 км. Протестувальники розійшлися, але зразу подали заяву на наступну акцію (13 липня), якщо їх обмануть», – йдеться у повідомленні.

Мешканці кажуть, що їм постелили лише 700 метрів асфальту на 2 млн грн і сказали, що більше не зможуть зробити цього року. Тому мешканці вимагають відремонтувати 4,25 км дороги та виділити кошти на решту 13 км.

Учасники протесту пропускатимуть по одній машині на пів години. Без черги пропускатимуть екстрені служби та машини з дітьми.

Читайте також: Мешканці зняли ще один кліп про аварійну дорогу на Львівщині

Нагадаємо, позаторік у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А 5 серпня отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео. 

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснював, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році.

На початку червня цього року місцеві мешканці уже перекривали дорогу у знак протесту. 10 липня на одній з ділянок цієї дороги розпочали ремонт.

Фото організаторів акції


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!