На Львівщині відреставрують історичну вітрильну яхту «Шквал»

673 0
Яхта має історичну цінність, вона збудована ще в 1941 році. Декілька років тому «Шквал» передали «Пласту».
фото: миколаївська міська рада

фото: миколаївська міська рада

На Львівщині відреставрують вітрильну яхту «Шквал» часів Другої світової війни. Для цього шукають меценатів, які можуть долучитися до її відновлення. Про це повідомили у Миколаївській міській раді. 

Яхта має історичну цінність, вона збудована ще в 1941 році. Декілька років тому «Шквал» передали «Пласту», зокрема, голові вітрильної федерації у Львівській області Мирону Гуменецькому, який займається реставрацією вітрильника.

Читайте також: На Львівщині відреставрують дах дерев’яної церкви XVIII століття у Зарудцях

«1 листопада відбулась чергова робоча зустріч представників Миколаївської міської ради із головою вітрильної федерації у Львівській області Мироном Гуменецьким, на якій обговорили хід реставрації вітрильної яхти «Шквал», – йдеться в повідомленні.

У майбутньому він буде слугувати вишкільним човном для пластунів Морської академії. Пластуни Миколаївської громади матимуть змогу не лише проводити табори на раритетному «Шквалі» а й ходити у морські походи, брати участь у різноманітних змаганнях. Наразі ведуть перемовини з меценатами, які готові допомогти з відновленням вітрильника.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!