На Львівщині вшанували пам'ять українських воїнів, полеглих у Другій світовій війні

1130 0
Скорботні заходи відбулись на місцях братських поховань та місцях боїв.

На Золочівщині вшанували пам'ять українських воїнів, полеглих у Другій світовій війні. Саме на цій території полягли українські воїни та військовикі інших національностей у липні 1944 року під час Другої світової війни у «Бродівському оточенні».

Джерело: Львівська ОВА

Скорботні заходи відбулися в селі Червоне на військовому цвинтарі, в селі Підгірці біля братньої могили вояків Першої української дивізії «Галичина» УНА, на горі Жбир в с. Ясенів біля меморіалу воякам Першої української дивізії «Галичина» УНА.

Читайте також: «У Волинській трагедії немає одного винного»

Довідка: 

Дивізія «Галичина» (Перша Українська дивізія Української Національної Армії) сформувалася у квітні 1943 року під керівництвом Військової Управи. Перед відправкою на фронт дивізія нараховувала 16 тисяч осіб. 17-22 липня 1944 року під час боїв під Бродами дивізія була оточена і розбита. Окремим частинам дивізії вдалося прорвати оточення і відступити на Захід. Деякі відділи дивізії «Галичина» увійшли до складу Української Повстанської Армії. Наприкінці 1944 була сформована нова дивізія загальною чисельністю 18 тисяч осіб. У 1944-45 роках «Галичина» вела бої в Словаччині і Словенії.

Нагадаємо, що у Львові на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять композитора Мирослава Скорика.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!