На Львівщині збудували кінологічний центр Нацполіції

699 0
У кінологічному центрі працюватиме 21 кінолог.
Умовне фото/20 хвилин

Умовне фото/20 хвилин

На Львівщині Національна поліція збудувала кінологічний центр, де утримуватимуть та тренуватимуть 27 поліцейських собак. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

У кінологічному центрі працюватиме 21 кінолог. Вони виховатимуть собак різних порід: лабрадорів, бельгійських вівчарок (малінуа), голландську та німецьку вівчарок.

«Тут готують чотирилапих за спеціальностями з пошуку людини, зброї та вибухівки, а також наркотичних речовин. Сучасний кінологічний комплекс включає: 30 комфортних вольєрів, цуценятник, 5 вольєрів карантинного відділення, смугу перешкод, місце для вигулу, спальні приміщення, їдальню та навчальні класи», – йдеться в повідомленні.

Також у центрі обладали клініку з апаратом УЗД, кардіографом та операційною. Від фонду Говарда Баффета кінологи отримали високопрохідну спецавтівку та чотирьох службових собак.

У поліції зазначили, що лише за 10 місяців підрозділ допоміг розкрити 821 злочин, з них 17 вбивств. За участі службових собак  вилучено 188 одиниць зброї та вибухових пристроїв.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!