USAID допоможе збудувати євроколію на Львівщині: що відомо

1038 0
Проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем та Чернівцями.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області планують збудувати євроколію шириною 1435 мм. Йдеться про ділянку від станції «Мостиська» до Львова. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Укрзалізниця за участі віцепремʼєра з відновлення Олександра Кубракова та Посла США Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів)», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проєкту. Подальший проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а згодом – з Києвом та сходом України.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

«Одна з важливих задач для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС», – наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T.

Довідка

TEN-T – Транс'європейські транспортні мережі  є однією зі сфер транс'європейських мереж, інфраструктурний проект, метою якого є удосконалення автомагістралей, залізниць, внутрішніх водних шляхів, а також комплексне координування всієї системи.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що Єврокомісія пропонує сполучити залізничними коліями європейського стандарту 1435 мм українські міста з польським Краковом, румунськими Яссами та молдовським Кишиневом.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!