На Миколайчука у Львові демонтували кіоск. Для перебудови вулиці треба прибрати ще близько 60 МАФів

3313 0
Павільйон на виконання рішення виконкому Львівської міської ради розібрав сам власник.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

На вулиці Миколайчука у Львові для проведення реконструкції мають знести близько 60 тимчасових споруд для підприємництва. Один з підприємців демонтував кіоск, який заважав реконструкції. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

«Рішення щодо цієї тимчасової споруди виконавчий комітет ухвалив у середині червня. Як і щодо інших МАФів на Миколайчука. Загалом плануємо демонтувати близько 60 павільйонів, що заважають реконструкції вулиці», – повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Із трамваєм чи без. Як планують змінити вулицю Миколайчука

В повідомленні зазначають, що реконструкція вулиці Миколайчука – один із наймасштабніших проєктів у Львові за останні роки. Уперше в Україні вулицю перебудують за проєктом, обраним на архітектурному конкурсі.

Власникам тимчасових споруд рекомендували провести демонтаж у доробровільному порядку протягом 30 календарних днів від моменту прийняття рішення (13 червня). У випадку не проведення знесення МАФів підприємцями, демонтаж виконає Шевченківська РА протягом 60 календарних днів.

Нагадаємо, що на реконструкцію вулиці Івана Миколайчука у Львові заклали 21 мільйон гривень. У межах робіт планують збудувати трамвайну колію від вулиці Замарстинівської до вулиці Мазепи. Більше про реконструкцію тут.

Читайте також: У Львові збудують муніципальний кампус. Як зміниться один з районів міста

До слова, місто має великі плани на оновлення мікрорайону. 21 млн грн грошей мало б вистачити на проєктну документацію і, можливо, початкові роботи. Як уже розповідало Tvoemisto.tv, наразі на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя Мазепи – Миколайчука до перехрестя з вулицею Пилипа Орлика), згодом розпочнуть підготовку ділянки робіт. Також у межах вулиць Пилипа Орлика – Миколайчука, біля дитячої лікарні Святого Миколая та лікарні Святого Пантелеймона, планують створити сквер і озеро. Ділянка скверу на етапі відведення. Цей простір є не менш важливим для відновлення травмованих війною українців.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!