На острові Зміїному встановили український прапор. Фото дня

840 0
Острів звільнили від росіян 30 червня.
Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Українські військові повернули прапор України на острів Зміїний, який кілька місяців був під контролем російських військ. Про це повідомили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

На прапорі текст: «Пам'ятай «русский военный корабль» острів Зміїний – це Україна!» – і підпис начальника Одеської ОВА Максима Марченка.

Нагадаємо, що із початком повномасштабного вторгнення 24 лютого ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв, а 28 лютого стало відомо, що морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі

24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф. Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частину взяли в полон – їх обміняли на російських військових.

30 червня стало відомо, що після ударів Збройних Сил України ракетами по острову Зміїному росіяни поспіхом залишили його. Тоді українські військові провели черговий етап військової операції із нанесенням вогневих ударів, тому росіяни залишили острів, евакуювавши залишки гарнізону двома швидкісними катерами.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!