На ремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщині потрібно 500 мільйонів гривень

3090 0
Дорогу Мшанець – Стрілки не ремонтували 30 років.
Фото: Галнет

Фото: Галнет

Цього року передбачили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації та поточний ремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщині. Про це у коментарі під час стріму Tvoemisto.tv повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині будують нову кільцеву розв’язку. Фото

«Якщо робити повністю ту дорогу, то приблизно потрібно пів мільярда гривень. Витратити пів мільярда на дорогу, яка веде до 5 сіл, вважаємо не доцільним наразі. Водночас хочемо зробити поточний ремонт дорожнього полотна і чекаємо на ПКД», – каже він.

У відповідь на слова очільника області отець Роман Гром, який до цього знімав кліпи для того, аби привернути увагу до проблем дороги, записав відео, де зазначив, що наразі просять хоча би зробити один шар асфальту 13 км і необхідну основу.

«На дорогу місцевого значення протяжністю 13 км кажуть, що потрібно 500 мільйонів гривень. Раніше говорили за 60, 80, 200-300 мільйонів. А тепер хтось намалював 500 мільйонів. І з 11 сіл зробили 5», – повідомляє о. Роман у відео.

Коли йдеться про вартість дороги, продовжує він, потрібно розуміти, що сюди входить основа – 40 см, двошарове асфальтне покриття, тротуари, капремонт мостів, освітлення, бордюри. Усього наразі не вимагають, хоча дорогу там не ремонтували протягом 30 років.

«У 11 селах живе 5 тисяч населення. Це, напевно, замало для політичного електорату, аби протягнути когось по політичній драбині», – додає він.

Отець Роман Гром зазначає, що вже довший час прагне зустрітися з керівництвом Львівської ОДА й додає, що цього року можна прокласти хоча б один шар асфальту.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, позаторік у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А 5 серпня отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео. 

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Додамо, що у 2016 році відремонтували один кілометр асфальтованої частини, торік оновили ще 1,1 км. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!