На сайті Укрзалізниці неможливо купити квиток за посвідченням про інвалідність

6823 0
Система видає помилку і радить звернутись до місцевого органу соцзахисту.
Фото: livemint.com

Фото: livemint.com

17 січня керівник Укрзалізниці Євген Кравцов повідомив про те, що відтепер люди з інвалідністю можуть купувати залізничні квитки через інтернет. Відповідна опція з’явилась на сайті УЗ. Проте за кілька днів в мережі публікували багато скарг на те, що опція недоступна. Tvoemisto.tv перевірило, чи працює нова функція.

Читайте також: У потягах Укрзалізниці подорожчали постіль і напої

На сайті справді є можливість обрати купівлю пільгового квитка та ввести номер посвідчення і обрати пільгову категорію.

Проте далі справа не йде – сайт Укрзалізниці радить звернутись до місцевого управління соцзахисту, щоб перевірити наявність номеру свого посвідчення в Централізованому банку даних. Саме на це скаржаться багато користувачів. Втім, деякі з них зазначають, що зміни до бази можна зробити у телефонному режимі, зателефонувавши до спеціаліста управління соцзахисту.

У прес-службі Львівської міськради в коментарі Tvoemisto.tv сказали, що міське управління соцзахисту не отримувало від Укрзалізниці жодних прохань про дані про пільговиків. Окрім того, зазначили в управлінні, деякі пільгові посвідчення видаються пенсійним фондом. Тож радять звертатись до Укрзалізниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!