На Сихові обрали дві ділянки, де облаштують укриття для мешканців «панельок»

1851 0
Бомбосховище розташовуватиметься на території загальною площею 1,1 га.
Фото: ілюстративне/УНІАН

Фото: ілюстративне/УНІАН

У Львові на Сихові для мешканців панельних будинків облаштують укриття. Під час засідання виконавчого комітету визначили дві суміжні ділянки загальною площею 1,1 га на просп. Червоної Калини. 

За рішенням виконкому, придатні для облаштування укриття (бомбосховища), яке може використовуватись для захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру та у воєнний час. Наразі на цій території працює парковка.

Читайте також: В Україні мають масово будувати бомбосховища. Якими вони повинні бути

Департамент містобудування має напрацювати концепцію, як облаштувати якісне укриття і при цьому зберегти майданчик для паркування автівок. Замовником робіт визначили ЛКП «Рембуд».

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Андрій Садовий повідомляв, що у Львові планують облаштувати додаткові підземні укриття у мікрорайонах, де їх недостатньо. Зокрема, йдеться про ділянки на Сихові. Окрім цього, у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!