На території Меморіалу Небесної Сотні у Львові висадять 30-річні сосни

2769 0
За проєктом тут зрізали 30 дерев.
Фото: Христина Процак/Facebook

Фото: Христина Процак/Facebook

На початку зими на території Меморіалу Небесної Сотні, який відкриють 23 серпня, висадять вісім 10-метрових сосен, яким 30-40 років. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів архітектор проєкту Андрій Лесюк.

Читайте також: Як виглядає Меморіал Небесної Сотні у Львові напередодні відкриття. Відео

«Їх можна садити лише взимку, коли дерево спить і його важче пошкодити під час транспортування», – каже Андрій Лесюк.

Їх висадять уздовж верхньої алеї над стелою, де вони не затулятимуть панораму Львова. Крім цього, на території меморіалу висадять ще вісім дерев, утім, які саме, ще визначають.

За проєктом тут зрізали 30 дерев, які, за словами архітектора, були гнилі та аварійні й у майбутньому могли пошкодити меморіал. Також на території встановлять 10 камер відеоспостереження.

Читайте також: Як будують Меморіал Небесної Сотні у Львові. Фото

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 20 млн грн. Після відкриття меморіалу почнуть будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!