На Топольній збудують 17-поверховий ЖК зі шкільним корпусом та підземним паркінгом

1746 0
Новозбудований корпус місто планує викупити у забудовника для потреб школи №81.
Фото візуалізації: ЛМР

Фото візуалізації: ЛМР

У Львові на вулиці Топольній, 4 збудують 17-поверховий житловий комплекс зі шкільним корпусом та двоповерховим підземним паркінгом. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодив виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 2 листопада.

Джерело: засідання виконкому ЛМР

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація

Так, виконком дозволив львівській компанії ТзОВ «Дизайн-Майстер» збудувати житлово-громадський комплекс на вулиці Топольній, 4 біля торгово-розважального центру «Спартак». Згідно з проєктом, забудовник має намір звести ЖК на 16-17 поверхів з дворівневим підземним паркінгом. Загалом ЖК має містити 180 квартир. 

«Йдеться про об’єкт житлово-громадський, який розташований позаду торгово-спортивного комплексу «Спартак». Ідея в тому, щоб міжшкільний ресурсний центр, який планується в межах будівництва, забезпечив приміщеннями у розмірі понад 3 тисячі метрів квадратних школу, яка розташована з іншого боку вулиці Топольної. Йдеться про приміщення для старших класів», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Також у межах нового житлового комплексу збудують громадську будівлю на 4 поверхи, де планують розмістити старші класи школи №81, що розташована поблизу. Як зауважив під час засідання виконкому заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, після завершення будівельних робіт корпусу місто планує викупити його у забудовника за кошти міського бюджету та спонсорів, однак за визначеною собівартістю самого будівництва. Загальна площа приміщень, які будуть зарезервовані для шкільних потреб, становить 3 200 кв. м.

Читайте також: Для працівників Львівського університету збудують ЖК на майже 200 квартир

Додамо, що за даними аналітичної системи YouControl, компанія «Дизайн-Майстер» зареєстрована у Львові у 2001 році. Основним видом діяльності підприємства є виробництво дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Власниками ТОВ «Дизайн-Майстер» є Ірод Михайло та Іван (16% та 42%), Романинець Віктор (27% ) та Анізія Пилис (15%).

Нагадаємо, що у травні минулого року депутати Львівської міської ради під час засідання сесії дозволили ТОВ «Дизайн-Майстер» змінити цільове призначення ділянки на вул. Топольній, 4 на будівництво та обслуговування багатоповерхового житлового будинку. Оскільки ділянка площею 0,4399 га була призначена для обслуговування будівель виробничого призначення. Як уточнюють «Наші гроші. Львів», за генпланом, ділянка належить до території громадських центрів та комплексів, де не можна будувати житло. Зонінгом також передбачена зону Г-4 (культурних спортивних та релігійних установ). Переважними видами забудови такої території є стадіони, концертні зали та спортивні клуби, утім детальним планом території тут встановили зону Ж-4, яка дозволяє будівництво житлових багатоповерхівок. 

Зміни затвердив виконком, хоча зонування можуть змінювати лише депутати на сесії. Поруч за аналогічною схемою збудували житловий комплекс Avalon Flex.

Також у 2019 році виконком ЛМР погодив відповідні містобудівні умови та обмеження для будівництва за цією ж адресою, на вулиці Топольній, 4 у Львові, житлового кварталу із дитячим садком та початковою школою. Замовником будівництва є ТзОВ «Науково-технічний центр міжгалузевих програм», яке у листопаді торік отримало дві земельні ділянки площею майже 0,9 га. За даними системи Youcontrol, власниками ТзОВ «Науково-технічний центр міжгалузевих програм» є ТзОВ «Авалон Інкомпані», співвласником якого, за його ж словами, є львівський бізнесмен і депутат Григорій Козловський.

Юлія Осим

Візуалізація з виконкому ЛМР

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!