На Великдень українці відпочиватимуть 5 днів

6882 0
Загалом цього року буде 113 вихідних днів.
Фото: Estée Janssens / Unsplash

Фото: Estée Janssens / Unsplash

Кабінет міністрів України затвердив порядок перенесення робочих днів на свята у 2019 році. Зокрема, на Великдень українцям радять зробити 5 вихідних, пише Hromadske.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Скільки українці відпочиватимуть у 2019 році. Перелік вихідних

Уряд рекомендує роботодавцям перенести робочі дні з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. Таким чином, українці матимуть 5 вихідних підряд: із суботи 27 квітня до середи 1 травня (включно).

Запропонований графік вважають раціональним використанням робочого часу, адже святкування Великодня співпаде зі святкуванням 1 травня.

Читайте також: Куди піти на тижні у Львові Твоє місто рекомендує

Окрім цього, уряд пропонує збільшити кількість вихідних на новорічні свята 2019 року: перенести робочий день із понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня, з вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня. Таким чином, на Новий рік українцям пропонують відпочивати 4 дні: з неділі 29 грудня 2019 року до середи 1 січня 2020 року.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!