На війні загинув 25-річний Герой зі Львівщині

1059 0
Він брав участь в боях за звільнення Київщини.
фото умовне

фото умовне

Львівщина втратила у війні з російським загарбникам ще одного Героя – під час захисту України від ворога загинув дрогобичанин Олег Гільжинський. Про це повідомила Дрогобицька міська рада.

Зустріч траурного конвою з тілом захисника очікується у суботу, 2 березня. Точний час прибуття повідомлять додатково.

Народився воїн 30 травня 1998 року. Проживав у Дрогобичі на вулиці Самбірській. Навчався у Дрогобицькому ліцеї №1, згодом у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського на радіотехнічному факультеті.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Олег покинув роботу інженером та став на захист України в лавах ТРО. Брав участь в боях за звільнення Київщини. Згодом приєднався до 47 ОМБр «Магура».

Загинув воїн 27 лютого при виконанні бойового завдання та евакуації пораненого побратима в районі населеного пункту Бердичі на Донеччині.

З рідних у загиблого Героя залишились мати, наречена Катерина, яка служила з Олегом в одній бригаді, бабуся, дідусь.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!