На війні загинув відомий львівський легкоатлет Юрій Мочульський

1745 0
Він приїхав з-за кордону, щоб захищати Україну від окупантів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На війні з окупантами загинув відомий спортсмен зі Львова Юрій Мочульський. 28-річний воїн із позивним «Рижий» приєднався до 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомив брат загиблого, легкоатлет Дмитро Дем'янюк.

«Я не вірю, що тебе більше немає. Що мама залишилась без сина, жінка без чоловіка, а сестра без молодшого брата. Ти був взірцем для мене. Прикладом. Приїхав з-за кордону захищати свою країну та нашу сім'ю в перший день війни. Коли інші тікали. Ми разом пішли у військкомат і разом служили в 103 бригаді. Моя перша відпустка була на твоє весілля. Я так радів цьому. Радів за тебе. На другу відпустку провідував тебе з пораненням у госпіталі в Рівному. Ти пішов в «Азов». А тепер я знов у відпустці буду вже на твому похороні. Нестерпний біль. Найдобріша людина. Справжній воїн. Справжній патріот. І справжній герой», – написав Дмитро Дем'янюк.

Зазначимо, що Юрій Мочульський до війни професійно займався бігом на довгі дистанції. Закінчив Львівський державний університет фізичної культури. Одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії Юрій повернувся з-за кордону, приєднавшись до 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Був поранений. Після лікування знову повернувся на фронт.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!