У Львові збудують нову багатоповерхівку з офісами. Забудовник має зберегти дерево

4390 0
Забудовник повинен зберегти дерево, яке росте на ділянці, а також прохід до суміжних забудов.

У Львові на вул. Волинській, 25а знесуть наявні споруди та збудують багатоповерхівку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення. Забудовник повинен зберегти дерево, яке росте на ділянці, а також прохід до суміжних забудов. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень погодили 7 березня на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Як зазначив керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев, йдеться про невелику ділянку, де розташована будівля радянського періоду і забудова початку 20 століття.

Читайте також: Апарт-готель, ЖК і офіси. Що дозволила збудувати міськрада з початку року у двох районах Львова

«На ділянці архітектор пропонує розмістити невелику забудову по одній квартирі на кожному поверсі – чотири квартири та чотири паркомісця із збереженням дерева, яке там росте», – сказав він.

Архітектор проєкту Сергій Іванов-Костецький зауважив, що на першому поверсі розмістять офісний центр та паркінг.

Читайте також: Як забудовують Львів та чим зможуть пишатись наші онуки

«Основною метою є збереження дерева. Ми відступили більше, ніж на 5 метрів. На першому поверсі передбаєчаться комерція, а вище – житлові квартири з ліфтами», – сказав він.

Виконавчий комітет затвердив будівництво із зауваженнями, зокрема, що при будівництві повинно бути збережене дерево, яке там росте, а також історичний прохід до ганку. Містобудівні умови та обмеження отримав ТзОВ «Креативінвест». Компанія зареєстрована на вул. Єфремова. Керівниками організації є Сергій Іванов-Костецький та Галина Іванова-Костецька. Компанія займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Нагадаємо, що промисловий мікрорайон Підзамче у Львові поступово трансформується: тут уже запланували будівництво офісів на місці деяких заводів, зводять сучасні житлові комплекси і передбачили переосмислення інших об’єктів. Йому пророкують долю престижного та комфортного мійкрорайону, який невдовзі може стати своєрідним новим центром Львова. Tvoemisto.tv з’ясувало, як найближчими роками може змінитися Підзамче і на що варто робити ставку місту для його стрімкого розвитку. Детальніше читайте в матеріалі.

Антоніна Костик

Візуалізація з виконкому ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!