На закупівлі щодо реставрації Собору святого Юра у Львові встановили змову

2076 0
АМКУ оштрафував компанії, які змовилися під час підготовки й участі у у процедурі закупівлі.
Собор св. Юра / Фото: Про Львів

Собор св. Юра / Фото: Про Львів

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила змову між ТОВ «Підприємство «Турист» та ТОВ «Будівельно монтажне підприємство Євробуд» під час їхньої підготовки та участі у процедурі закупівлі, яку у 2021 році оголосило Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації. Мова йде про закупівлю послуг з реставрації та пристосування будівель комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові. Сукупна очікувана вартість закупівлі – 2 192 146 грн. Про це повідомили в АМКУ.

Читайте також: На Львівщині викрили змову на закупівлях послуг з ремонту доріг та приміщень загальноосвітніх закладів

«Обидві компанії, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать такі докази як використання відповідачами спільних ІР-адрес, наявність господарських відносин між ними тощо».

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала згадані підприємства за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів на 68 000 грн кожного.

Нагадаємо, що на реставрацію та реабілітацію об’єктів комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові виділили 14 млн 780 тисяч грн з обласного бюджету. За ці кошти планують впорядкувати територію подвір’я, відновити дзвіницю, браму та гаражі.

Влітку минулого року у Львові викрили масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Собору св. Юра. Під час війни привласнили понад 2 мільйони гривень. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!