На Знесінні хочуть знести будівлі і збудувати комплекс зі школою, дитсадком, паркінгом

2483 0
Наразі виконком переніс питання щодо погодження на це МУО.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Товариство з обмеженою відповідальністю «Орлан Хол» хоче знести існуючі будівлі на вулиці Пластовій, 4 у Львові та збудувати багатофункційний комплекс з підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією, об’єктами інженерного забезпечення, закладом дошкільної освіти та закладом освіти.

Рішення щодо цих МУО мав розглядати виконавчий комітет Львівської міської ради 11 серпня, проте переніс питання. 

МУО хоче отримати ТзОВ «Орлан Хол», яке, за даними YouControl, зареєстровне у Львові від 2020 року і займається наданням в оренду житла, будівництвом споруд, електромонтажними роботами. Керівником компанії є Максим Зелінський. 

Читайте також: Три будинки в обмін на школу й садок. Льввська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском

Зазначимо, що на вулиці Раковського у Львові ще минулоріч погодили МУО на проєктування будівництва цілого комплексу: і житла, і громадських приміщень, і прибудованого дитсадка. Дозвіл отримало ТзОВ «Дизайн-студія «Ключ». За даними аналітичної системи Youcontrol, компанія зареєстрована у 2003 році на вул. Могильницького у Львові. Серед кінцевих бенефіціарних власників компанії був також Максим Зелінський. Зараз компанія зареєстрована на Ярослава Ткача та Олександру Зелінську. 

Ділянка площею 4,4147 га, де хочуть звести будівлі, призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Вона розташована у зоні Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови, частково зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення. 

Максимальна висота будівель може становити 60 метрів, а максимальний відсоток забудови – 40%. 

Нагадаємо, на вулиці Я. Гніздовського, 75-А та вулиці Рудненській, 8 планують збудувати дошкільний навчальний заклад та початкову школу. Йдеться про територію колишнього Львівського молочного заводу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!