Три будинки в обмін на школу й садок. Львівська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском

5255 0
Забудовник зведе на Малоголоськівській три будинки – на 7, 8 і 9 поверхів.
Візуалізація з виконкому ЛМР

Візуалізація з виконкому ЛМР

У Львові на вулиці Малоголосківській забудовнику дозволили звести нові багатоквартирні житлові будинки в обмін на будівництво школи та дитячого садка. Відповідне рішення 4 серпня прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

«Йдеться про те, щоб будівництво школи і садка вважати пріоритетними в цьому районі. Крім того, робоча група прийняла рішення про можливість, окрім будівництва школи і садка, формуючи проїзд між школою і парком, завершити квартал, що розташований нижче по рельєфу, будівлями на 7,8,9 поверхів. Там буде дворівневий паркінг, обладнаний як укриття, 65 квартир і 54 паркомісць», – сказав під час засідання виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.   

Зауважимо, що будівництво школи фінансують забудовники «Голоско Парк» та «Резидент Девелопмент». 4 серпня дозвіл на будівництво житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, трансформаторною підстанцією та підземною автостоянкою отримало ТзОВ «Голоско Парк». Будуватимуть на ділянці площею 0,2200 га у зоні Ж-3 (зона багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів). Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 40%.

Читайте також: У Львові погодили будівництво школи та дитсадка на Під Голоско

Додамо, за даними Youcontrol, ТзОВ «Резидент Девелопмент» зареєстроване у 2013 році на вул. Садовій. Серед діяльності компанії – купівля та продаж власного нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Вʼячеслав Чепіль. Йому також належить благодійна організація «Благодійний фонд «Країна дитячих мрій». ТзОВ «Резидент Девелопмент» разом із фондом будують новий навчальний корпус ліцею на вул. Героїв Крут. На тій же вулиці зареєстроване ТзОВ «Голоско парк» три роки тому. Основна діяльність: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Віталій Заяць.

На карті позначено місце будівництва нового житла на вул. Малоголосківській

Що ж стосується школи і садка, яку в районі Під Голоско зводить забудовник за свій кошт, виконком сьогодні, 4 серпня, також погодив зміни до проєкту. Зокрема, за словами Антона Коломєйцева, є необхідність збільшити висоту об’єкта, щоб врахувати всі технічні параметри. 

«Це школа, і вона, як і раніше, відповідає архітектурному конкурсу. Розташована на складному рельєфі, однак передбачено необхідну кількість спортивних майданчиків для різних вікових груп і передбачено комбінування школи з садком, щоб можна було використовувати спортивний зал школи для дітей різного віку», – сказав він.

Візуалізація школи й дитсадка

Крім того, у рішення прописують передбачення в процесі проектування можливість розміщення в школі більшої кількості дітей, бо навантаження на район є велике. Тож більша потужність школи необхідна.

«Район Під Голоско недолюблений. Якщо ми вже вийшли на розуміння з точки зору будувати серйозну школу і будувати її за інвестиційні кошти, що забирає мільйон проблем, то хотів би звернути особливу увагу на спортивну інфраструктуру, якою будуть користуватися і мешканці району», – сказав під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: На Під Голоско забудовник збудує для міста школу

Нагадаємо, будівництво школи і дитсадка Під Голоско погодили ще у січні 2023 року. Вони будуть комунальними. Новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), дошкільний заклад розрахований на 70 місць. На території освітнього комплексу облаштують спортивну зону з різними майданчиками, басейн та укриття. 

Зауважимо, що рішення про зведення школи та будинку, як стало відомо під час виконкому, підтримали і мешканці району, які входять до робочої групи. У липні цього року мешканці Під Голоско зустрічалися з владою міста, аби обговорити усі проблеми цього району. На зустрічі обговорили зонінг території, також те, що вдалося зробити в питаннях соціальної інфраструктури, доріг, екології, які подальші кроки вчинятиме місто, і про проблеми, які залишаються у мешканців.

Софія Шавранська

Візуалізація з виконкому

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!