Київ

«НАБУ вводять в оману». Заступник Кличка відповів на підозру у незаконній передачі парку під забудову

806 0
Посадовець наполягає, що усі дозволу були видані ще до його призначення на посаду
Фото: Петро Оленич / Facebook

Фото: Петро Оленич / Facebook

Заступник голови КМДА Петро Оленич у відповідь на підозру у незаконній передачі частини парку «Нивки» під забудову, заявив, що НАБУ вводять в оману. Про це він написав у facebook.

«Справа стосується ніби-то незаконного проєкту рішення Київради, на підставі якого прийнято рішення про відведення земельної ділянки. Насправді ж Департамент земельних ресурсів діяв згідно з чинним законодавством і на підставі рішення Київської міської ради. Всі дозволи і містобудівна документація були видані ще в 2017-2018 роках (до зайняття мною посади), а проєкт погоджений відповідними органам влади», – наполягає посадовець.

Окрім того, як стверджує Оленич, Департамент завжди надавав всю необхідну інформацію правоохоронцям та співпрацював зі слідством з цього питання.

«У будь-якому разі, я наголошую на вимозі неупередженого слідства, готовий до співпраці з правоохоронними органами. Свою правоту і невинуватість доводитиму у правовий спосіб. А також наполягатиму на виявленні та притягненні до відповідальності громадян, які ввели в оману правоохоронців, надавши неперевірену інформацію щодо цієї справи», – заявив він.

Нагадаємо, заступнику голови КМДА Петру Оленичу оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення під забудову. 

За даними слідства, у листопаді 2019 року підозрюваний, на той час директор Департаменту земельних ресурсів КМДА, отримав на розгляд проєкт землеустрою, який де-факто передбачав забудову частини парку. Зокрема йшлося про виключення земельної ділянки (східна частина парку) та передачу її приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу.

При цьому важливо зазначити, що у липні 2019 року, Департамент відправив цей проєкт на доопрацювання землеустрою через належність ділянки до природно-заповідного фонду.

Утім, посадовець проігнорував цей факт та подав проєкт рішення разом із пояснювальною запискою на розгляд депутатів Київської міської ради.

Щоб забезпечити гарантоване голосування за проєкт рішення, посадовець зазначив у пояснювальній записці, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду. Це не відповідало дійсності й спростовувалось інформацією з бази міського земельного кадастру, яка перебувала у веденні Департаменту.

Як наслідок — компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватися нею як об’єктом природно-заповідного фонду.

Підтвердженням позиції органу досудового розслідування є також Постанова Північного апеляційного господарського суду, якою рішення міськради скасовано як незаконне, а договір оренди визнано недійсним.

Будівництво на території парку припинено.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!