Нафтогаз встановив нову ціну на газ для населення

4396 1
Її розраховували за новою методикою уряду.
Фото: kor.ill.in.ua

Фото: kor.ill.in.ua

«Нафтогаз» встановив нову ціна на газ для населення, яка діятиме у січні. Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

За один кубометр без податку на додану вартість та витрат на транспортування коштуватиме доведеться заплатити 4,65 грн. Вартість транспортування розраховують окремою платіжкою, залежно від регіону.

У «Нафтогазі» кажуть, що встановлена ціна на газ у січні 2020 року буде на 25% нижчою, аніж та, яка діяла у січні торік.

«Таким чином Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням та конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу», – повідомляють у «Нафтогазі».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Нагадаємо, що відповідно до нової методології розрахунку цін на газ для населення, ці ціни не можуть бути нижчими за вартість газу на нідерландському газовому хабі TTF плюс вартість його доставки до України. 

Додамо, що з 1 січня 2020 року Україна перейшла на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів. Гарантована оптова ціна зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м. Ті, хто відмовився від гарантованої ціни, платитимуть відповідно до ціни на ринку. Їх і стосуватиметься ціна 4,65 грн за кубометр газу.

Львів’яни вже почали отримувати по дві платіжки за газ: за саму його вартість та транспортування. Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.


Читайте також:
29 Січня, 2020 09:45
666 ... петиція на сайті Президента " за відміну абонентської плати за газ" , яку пАкрАщувачі замаскували під плату за доставку газу , вже набрала на свою підтримку більше 28 000 підписів-голосів ... для початку процедури по її розгляду необхідні 25 000 голосів ... то ж пані і панове , замість голосити і клясти отих клятих ненажер-пАкрАщувальників , подайте свій "голос" конкретно ... маємо для того ще 83 дні ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!