«Нас хотіли винищити – не змогли». Зеленський звернувся до українців у день пам'яті Голодомору

683 0
Він назвав свідомим терором те, що росіяни запустили рекордну кількість «Шахедів» саме вночі на день памʼяті жертв Голодомору.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський виступив із зверненням з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів. У 90-ті роковини трагедії Голодомору-геноциду він закликав світ об'єднатися і засудити злочини росії.

Читайте також: У Львові вшанують пам'ять жертв Голодомору

«Нас хотіли заплутати, ввести в оману, зробити так, щоб ми не вірили, не пам’ятали, а тому пробачили. Не змогли. І сьогодні з глибоким сумом і повагою ми вшановуємо пам’ять про мільйони наших людей – мільйони жертв голодоморів. Трагедія, через яку сьогодні ми плачемо й мовчимо – так тихо, що це має чути весь світ. Так звучить український біль.

Ми дякуємо всім державам, які обрали справедливість, визнали її офіційно – визнали Голодомор злочином проти людей, проти України. Усім, хто називає речі своїми іменами.

Світ має об’єднатись і засудити злочини минулого. Світ має об’єднатись і зупинити злочини сьогодення. Зло не було зупинене, не було спокуте. Зараз ми його зупиняємо. Україна вистоїть. Україна не згасне. Україна збереже себе і правду», – сказав президент.

Також він назвав свідомим терором те, що росіяни запустили рекордну кількість «Шахедів» саме вночі на день памʼяті жертв Голодомору.

Нагадаємо, у ніч на 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – близько 75 «Шахедів». З 75 дронів вдалось збити 71. Детальніше про наслідки атаки окупантів читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!