Найбільше на грип та ГРВІ хворіють у 9-ти районах Львівщини

1860 0
Загалом протягом минулого тижня випадків захворюваності стало менше.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

Протягом тижня із 23 до 29 березня на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли на 2311 людей менше, аніж попереднього тижня. Про це повідомляє лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

Загалом протягом минулого тижня у Львівській області на грип та ГРВІ захворіли 10 815 людей. Інтенсивний показник захворюваності становить 430,7 при епідемічному порозі 439,6 (ріст на 18,9 % ).

Читайте також: Як у Львові змінюється кількість пацієнтів із підозрою на коронавірус. Онлайн-трансляція

На 9 адмінтериторіях зафіксовано перевищення епідемічного порогу: це Буський, Дрогобицький, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський, Сколівський райони, місто Борислав. На 4 адмінтериторіях інтенсивність захворюваності на грип є на високому рівні.

Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 43,3% (4 685).

У Львові за минулий тиждень захворіли на грип та ГРВІ 3024 людини, що у 1,2 рази менше у порівнянні з попереднім тижнем, інтенсивний показник на останньому тижні – 393,2, при епідпорозі 615,2. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 41,5%.

Протягом минулого тижня з діагнозом ГРВІ в інфекційні стаціонари області госпіталізували 178 людей, серед них – 97 дітей віком до 17 років.

Читайте також: У МОЗ назвали основну причину смерті хворих на коронавірус

Вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) з початку епідемічного сезону досліджено взірці матеріалу від 207-ми пацієнтів. Визначено у 54-х взірцях віруси грипу, в т.ч. вірус грипу А (H1N1) pm09 – 23 випадки, А(Н3N2) – 1 випадок, А не субтипований – 27 випадків та вірус грипу В – 3 випадки. Також виявлено збудники ГРВІ – риновіруси, бокавіруси, коронавіруси, метапневмовіруси.

В Україні від початку епідсезону (жовтень 2019року) зареєстровано 66 летальних випадків, підтверджених методом ПЛР. У Львівській області зареєстровано 5 летальних випадків від грипу серед дорослих віком 30- 64 роки – 2 випадки та старші 65 років – 3 випадки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!