На Львівщині стали менше хворіти на грип і ГРВІ

732 0
Більше хворіють дорослі.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

За минулий тиждень, з 17 по 23 квітня, респіраторні вірусні інфекції лабораторно підтвердили у 7672 жителів області. Це на 684 хворих менше, ніж було тиждень перед тим. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю й профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

У повідомленні йдеться, що більше хворіють дорослі: 3911 випадки порівняно з 3761 у дітей. Серед дорослих ГРВІ найактивніше поширюються у віковій групі від 30 до 64 років (2263 випадки), серед дітей — від 5 до 14 років (1991 випадок).

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

Нагадаємо, що після Великодніх свят на Львівщині очікується черговий підйом захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію Covid-19. Зокрема, на Львівщині, як і ще у кількох областях України, проводили дослідження стічних вод на наявність коронавірусу та грипу. 6 квітня вірусологи повідомили, що у стічних водах Львова, Дрогобича і Червонограда почали виявляти вірус грипу, тому можна очікувати, що серед мешканців Львівщини знову циркулює грип. Також у стічних водах збільшується кількість вірусу Covid-19. Усе це свідчить про те, що після Великодня можемо мати черговий підйом захворюваності.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!