«Не чекаючи чергових корупційних скандалів». В Україні хочуть відновити е-декларування для чиновників

1020 0
Їх не будуть подавати військові та люди на окупованих територіях.
Фото: Соцмережі

Фото: Соцмережі

У парламенті активно обговорюється питання про відновлення е-декларування ще до завершення воєнного стану. Сьогодні нічого не заважає, особливо топпосадовцям, подавати декларації. Про це заявила народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Анастасія Радіна.

«Одна з ініціатив – законопроєкт №8071. У ньому йдеться про те, що чиновники подають декларації не через 3 місяці після завершення воєнного стану, а через певний термін після ухвалення цього закону. Сьогодні топпосадовцям нічого не заважає подавати декларації», – зазначила вона.

Радіна уточнила, що їх не мають подавати військові чи люди на окупованих територіях.

Вона додала, що цей законопроєкт уже обговорювався на засіданні погоджувальної ради і за його результатами нардепів будуть переконувати відновити е-декларування вже зараз, не чекаючи ані завершення війни, ані чергових корупційних скандалів.

За її словами, зараз діє норма, що після завершення воєнного стану протягом 3 місяців подаються всі ті декларації, які не були подані через призупинення е-декларування, тож ніякої «дірки» у процесі декларування не буде.

«Навіть ті, хто пропрацював пів року чи більше і звільнився, мають подавати декларації, те ж стосується і всіх кандидатських декларацій», – пояснила народна депутатка.

Вона також додала, що виступає категорично проти ідеї взагалі не подавати декларації за 2021-2022 роки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!