Розмова з керівником Львівського онкоцентру, реставрація історичної будівлі та що в місті роблять для інклюзивності. Підсумки доби

1591 0
Нині 20 березня та 756 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Акцент дня: У Львові на хабарі затримали чиновника міськради. Зокрема, працівника міського управління охорони історичного середовища за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. З власних джерел Tvoemisto.tv відомо, що йдеться про Олега Хандина.

Читайте також: На хабарі тисячу доларів затримали чиновницю на Львівщині. Вона обіцяла посприяти в отриманні ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Лиманському напрямках, відповідно 29 та 14. Українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили 2 склади боєприпасів, наземний пункт управління БпЛА та станцію РЕБ противника.

Також учора на Львівщині оголошували повітряну тривогу, сигнал небезпеки пролунав о 16:09, відбій – о 16:53. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: На фронті нагородили бійців львівської бригади, які захищали Бахмут. Фото дня. Вони одні з останніх виконували бойові задачі в Бахмуті.

Та: В Києві викрили псевдовійськових, які обманом отримали благодійної допомоги на 1,7 мільйона гривень.

Тема дня: Чи молодшає рак і чи більшає хворих. Розмова з керівником Львівського онкоцентру. У Львові оголосили конкурс на посаду генерального директора Львівського онкологічного лікувально-діагностичного центру. Наприкінці минулого року багаторічного керівника закладу Ігоря Ковальчука відсторонили від посади через підозру в корупції. Також, за даними Національної служби здоров’я України (НСЗУ), тутешні пацієнти були змушені з власної кишені платити за послуги та ліки. З листопада обов’язки директора онкоцентру виконує львівський онкохірург, голова Українського лікарського товариства Олег Дуда. Тvoemisto.tv запитало його, що змінилося в медзакладі, які проблемні моменти тут вирішують і чи побільшало онкохворих на Львівщині.

Читайте також: Американці допоможуть збудувати на Київщині модульну лікарню. Угоду підписано під час візиту мера Бучі до Вашингтона.

Та: На Львівщині відкрили нове відділення реабілітації. На ремонт скерували майже 6,8 млн грн.

Ключові події:

1. Кличко закликав правоохоронців розслідувати оприлюднені Bihus.info факти стосовно Брагінського. Журналісти виявили у Брагінського понад 50 млн гривень незадекларованих доходів. Зокрема, у родичів директора Київського метрополітену кілька дорогих квартир та землю під Києвом.

Читайте також: Україна втратила майже 8 млрд гривень через блокаду кордону польськими фермерами. Йдеться про розрахункові недонадходження митних платежів.

Та: Українська академія друкарства проти приєднання до Львівської політехніки. Називають свавіллям та ліквідацією єдиного в Україні галузевого поліграфічного ЗВО;

2. Подекуди на дві гривні: в Україні зросла вартість пального. Які ціни на Львівщині. У деяких мережах АЗС вказують, що ріст цін пов’язаний із підвищенням відпускних цін іноземних заводів-виробників, у яких це пальне закупляють.

Читайте також: В Києві оголосили аукціон на оренду Житнього ринку. Початкова ціна лота майже 2,5 мільйона гривень.

Та: За понад 6 млн гривень продали земельну ділянку у Залізничному районі Львова. Виграла київська фірма, яка придбала 12 соток для будівництва об’єкта торгівлі.

А також за понад п’ять мільйонів у Львові на вулиці Дж. Вашингтона планують продати ще одну земельну ділянку;

3. Львів стане доступнішим. Що планують зробити в місті для інклюзивності. За даними управління соцзахисту ЛМР, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Tvoemisto.tv розповідає, що планують змінити у Львові цього року, щоб місто стало доступнішим.

Та: На території колишньої фабрики Бачевських у Львові хочуть відреставрувати історичну будівлю. Йдеться про комплекс промислових будівель кінця XIX – початку XX століття;

4. Якість повітря у світі погіршується. Яка ситуація у Львові. Україна посіла 107 місце у цьому рейтингу. Саме у Львові показники чистоти повітря не перевищують норми – 9.3 PM2,5 (10 PM2,5 – граничний показник). Таким чином місто посіло 4053 місце із 7812 міст, де проводили дослідження. Для порівняння, столиця посідає 4383 місце із показником у 8,9 PM2,5.

Читайте також: До Львова призначили додатковий поїзд зі столиці на вихідні. Квитки вже у продажу в застосунку «Укрзалізниці», в чат-ботах, на сайті та в касах вокзалів.

Та: Майже 300 старих світлофорів планують замінити на вулицях Львова. Локації. Нові – енергоощадні світлодіодні;

5. 100 тисяч первоцвітів хочуть висадити у Львові. Їх висадять на території львівських парків, шкіл, лікарень та загалом озелененять райони.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!