Ракети влучили у два об’єкти інфраструктури на Львівщині та Рада ухвалила закон про мобілізацію. Підсумки доби

1415 0
Нині 12 квітня та 779 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Смерть хлопчика після видалення зубів у Львові. Лікарі не мали кваліфікації для лікування дітей. «Знайдені значні недоліки під час надання медичної допомоги Велесу. Основне те, що лікарі – анестезіолог і стоматолог – не мали відповідної кваліфікації, щоб надавати дитині таку допомогу. У них би мала бути дитяча стоматологія і дитяча анестезіологія, а була доросла стоматологія і доросла анестезіологія. Вони не мали спеціального сертифікату для лікування дітей», – зазначив голова клініко-експертної комісії (КЕК) Володимир Чорній.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень, з них 29 і 26 на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 14 районах зосередженнях особового складу, озброєння та військової техніки противника і 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено засіб протиповітряної оборони та ворожу станцію РЕБ.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну. Силами протиповітряної оборони України 16 з 17 ударних БпЛА типу «Shahed» було знищено.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Що зміниться. Необхідно обов’язково мати при собі військово-обліковий документ та показати його на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ.

Та: Демобілізація та ротація військових. Рада зобов’язала Кабмін розробити законопроєкт. Також Кабмін повинен розробити та прийняти акти щодо умов, розмірів та порядку виплати одноразової грошової винагороди захисникам на «на нулі».

А також: Львівщина реформуватиме соціальну складову у роботі ТЦК та СП. Що це означає.

Ключові події:

1. Росіяни знищили Трипільську ТЕС на Київщині. Сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

На цю ж тему: Козицький повідомив, скільки ракет летіло на Львівщину. Окупанти влучили в обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію – у Червоноградському.

Та: «Укренерго» закликає економити електроенергію у вечірні години. Зокрема, обмежити роботу потужних електроприладів;

2. НАБУ взялося за розслідування діяльності Брагінського на посаді керівника метрополітену. Журналісти виявили у нього понад 50 млн гривень незадекларованих доходів.

Читайте також: На хабарі викрили інспекторку Львівської митниці. Їй інкримінують одержання неправомірної вигоди.

Та: Московські попи мають піти з Михайлівської церкви у Переяславі, – рішення суду. Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає;

3. На Львівщині забудовник обдурив людей на 23 мільйони гривень. Отримані кошти керівник компанії привласнив.

Читайте також: На Львівщині в межах об’їзної траси стався зсув земляної дамби. Руйнується частина лівого берега річки Стрий.

Та: У Львові обговорять функціонування громадського транспорту під час війни. Tvoemisto.tv буде проводити пряму трансляцію цього заходу на своїх сторінках;

4. Софія Київська стала повноцінним членом організації Europa Nostra. Організація зібрала понад 150 000 євро на підтримку захисників культурної спадщини в Україні через спільну кампанію солідарності.

Читайте також: На посаду директора Львівського онкоцентру подався лише один кандидат. Це Олег Дуда, який зараз виконує обов’язки керівника центру.

Та: До Львова приїдуть чеські хірурги. Як записатися на консультацію. Це третя благодійна місія у Львові протягом 10 місяців;

5. Цього року великі фонтани в Києві не працюватимуть. Разом із тим у київських парках і скверах працюватимуть локальні фонтани, які є економнішими.

На цю ж тему: Біля Оперного театру запрацював фонтан. Цьогоріч у центрі міста функціонуватиме лише 11 фонтанів (6 питних і 5 звичайних), натомість 5 історичних фонтанів залишаються закритими.

Читайте також: У Львові відновили роботу магазини ZARA. Попри закриття магазинів, вона продовжувала платити податки та заробітну плату своїм працівникам.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!