Неподалік Львова виявили унікальні документи визвольного підпілля

5828 0
Дослідники виявили різні друковані матеріали Українського Визвольного Підпілля, які використовувались в боротьбі проти московських окупантів.
фото: facebook.com/groups

фото: facebook.com/groups

23 вересня 2016 року, Громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять», у селі Зашків Золочівського району Львівської області, проводила пошукові дослідження місць ймовірних захоронень вояків Робітничої Селянської Червоної Армії та українських військовиків з 14 піхотної дивізії зброї СС «Галичина», повідомлять на офіційній сторінці товариства у Фейсбук.

Підчас шурфування ймовірних місць захоронень, на глибині 4 метри від сучасної поверхні, член Товариства «Пам'ять» Орест Лег знайшов металеву 40 літрову ємкість (молочний бідон). Дослідивши вміст бідону з’ясували, що в ньому зберігаються різні друковані матеріали Українського Визвольного Підпілля, які використовувались в боротьбі проти московських окупантів на Золочівщині в 1951 році. Стан збереження документів дуже добрий.

Знахідку передали для консервації та дослідження директору меморіального музею «Тюрма на Лонцького» Руслану Забілому.

Читайте також: Поблизу Львова археологи виявили поселення трипільців

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!