Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні

2172 0
Україна бореться не тільки за власну свободу і за свободу своїх людей, але також за свободу Європи.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Німеччина готова надати гарантії безпеки для України, якщо це не створюватиме загрози перенесення військового конфлікту на територію інших держав Європи. Про це в ефірі німецького суспільного мовника заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: Переговори між Україною та росією продовжаться 1 квітня, – Арахамія

За її словами, Україна бореться не тільки за власну свободу і за свободу своїх людей, але також за свободу Європи.

«Ми дали чітко зрозуміти, що у всіх сферах, де ми можемо надати підтримку, так щоб не створити загрозу перенесення цієї війни на інші європейські країни, надаємо підтримку на сто відсотків. Звичайно, ми робимо це, дивлячись на мирні переговори, дивлячись на майбутнє України. Ми на сто відсотків на їхньому боці. І коли необхідні гарантії, то Німеччина також буде брати участь і дасть гарантії», – каже Анналена Бербок.

Проте, міністр визнає, що переговори між Україною та Росією не на тому рівні, щоб можна було чекати прориву. Вона також попередила, що коли Росія говорить про гарантії, то має на увазі зовсім інше, ніж коли про гарантії говорить українська сторона.

Читайте також: Чи вигідна Україні мирова з росією. Реакція експертів

«Російський президент уявляє собі, що він може мати право вето щодо безпекових інтересів України. Але про це не може бути і мови. Україна є вільною країною і має такою залишитися в майбутньому», – заявила Бербок.

Нагадаємо, 29 березня відбувся черговий раунд переговорів України та Росії, після яких російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!