Нова Mazda та 111,5 тисяч доларів готівки. Декларація керівника Львівської митниці

6829 0
Йдеться про декларацію за 2021 рік, яку держпосадовець подав 21 січня цьогоріч. За 2022 рік декларації Андрія Кузніка ще немає.
Андрій Кузін

Андрій Кузін

Львівську митницю з 6 березня минулого року на підставах виконуючого обов'язків очолює Андрій Кузнік. Нещодавно чиновник подав свою декларацію за 2021 рік. Tvoemisto.tv переглянуло, що заробив та купив Андрій Кузнік, який на той момент був керівником Рівненської митниці.

Доходи сім’ї Кузнік

Сумарно Андрій та його дружина Антоніна Кузніки за 2021 рік заробили 1 млн 57 тис. гривень. Найбільші статті доходів стосуються заробітної плати чиновника – 598 тис. з основного місця роботи (Служба безпеки України), а також доходів від підприємницької діяльності його дружини – 275 тис. гривень. Від Рівненської митниці чиновник за 2021 рік отримав 88 тис. гривень зарплати, а від Івано-Франківської – 76 тис. гривень (попередні місця роботи Андрія Кузніка).

Активи та власність Кузніків

Антоніна та Андрій Кузнік загалом задекларували 4 млн 257 тис. гривень, а саме 111,5 тис. доларів, 62,1 тис. гривень та 499 євро. 

Що ж до цінностей, то сім’я використовує три автівки

  • Lexus GX460 2010 року випуску, яку отримали у 2016 році, власницею є Вікторія Кузнік (ціна не вказана); 

  • Lexus ES350 2008 року випуску, яку придбали у 2016 році, належить дружині Антоніні Кузнік (Андрій Кузнік вказує вартість у розмірі 149 тис. гривень станом на час придбання);

  • Mazda CX3 2019 року випуску, яку придбали у 2021 році, належить самому Андрію Кузніку (в декларації вказано про ціну у розмірі 49 тис. гривень станом на час придбання). 

Окрім того, особисто чиновнику також належать чорний рюкзак Louis Vuitton та швейцарський годинник Montblanc. Обидві цінні речі, згідно з декларацією, вартують по 100 тисяч гривень та були подаровані братом Дмитром Кузніком та Вікторією Кузнік у 2021 році. 

Читайте також: Головний «дорожник» Львівщини Олег Береза задекларував 7,5 млн гривень активів та 1,5 млн гривень зарплати

Що ж до нерухомості, то сім’я Кузніків розпоряджається чотирма земельними ділянками, а також на правах тимчасового проживання користується квартирою у Києві, яка належить Дмитру Кузніку. У 2020 році у власності чиновника з’явились два недобудовані об’єкти – садовий будинок та нежитлове приміщення у Хотянівці, що на Київщині. 

Нагадаємо, що від лютого минулого року Олег Шахрай вже не очолює Львівську митницю, оскільки закінчився наказ на виконання обов'язків керівника, який тривав 6 місяців. Олег Шахрай є радником митної служби І-го рангу з 25-рінчим стажем. У грудні 2021 року його призначили в. о. керівника Харківської митниці. Із початком повномасштабного вторгнення та окупації лише на одному митному пості під його керівництвом 42 митники перейшли на бік росії. У серпні 2022 року був призначений керівником Львівської митниці.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!