Головний «дорожник» Львівщини Олег Береза задекларував 7,5 млн активів та 1,5 млн грн зарплати

4551 0
Окрім зарплати у 1,5 мільйони, керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області задекларував подарунок у грошовій формі у розмірі 150 тисяч гривень.
Фото: Олег Береза

Фото: Олег Береза

Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, яка є структурним підрозділом Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, з 2019 року очолює Олег Береза. Згідно з реєстром декларацій НАЗК, за 2022 рік чиновник задекларував понад 1,5 млн гривень зарплати з основого місця роботи, нову квартиру та нежитлове приміщення, які придбав у 2022 році, а також грошовий подарунок у розмірі майже 150 тис. гривень. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з декларації, яку оприлюднив Олег Береза. 

Доходи сім’ї Олега Берези

Доходи сім’ї чиновника сягають 2 млн 487 тис. гривень. З них лише його зарплата становить 1 млн 584 тис. гривень. Окрім цього, у сімейний бюджет дружина внесла 528 тис. гривень (дохід від заняття підприємницькою діяльністю), а також 86,2 тис. гривень зарплати, отриманої за сумісництвом (ТзОВ «Українські страви», ПАТ «Добра вода», ТзОВ «Оксана»). Також сім’я отримала проценти з банківських рахунків у розмірі 138,6 тис. гривень (АТ «Банк інвестицій та заощаджень») та подарунок у грошовій формі від Романа Шалеви розміром у 149,8 тис. гривень.

Активи та власність сім'ї Берез

Готівкою та на банківських рахунках сім’я зберігає 7 млн 599 тис. гривень:

  • 118 тис. доларів (4 млн 521 тис. гривень за курсом НБУ), 

  • 20 тис. євро (764,5 тис. гривень за курсом НБУ) 

  • 2,3 млн гривень. 

Що ж до рухомого майна, то сім'я має дві автівки: 

  • KIA Mohave 2011 року (придбана у 2013 році за 360 тис. гривень);

  • Nissan Juke 2018 року (придбана у 2020 році за 467 тис. гривень, належить доньці).

Берези мають 20 об’єктів нерухомості, зокрема: 

  • 5 квартир у Львові, одна з них належить Роману Шалеві;

  • 1 гараж у Львові;

  • 1 офіс у Львові у співвласності Олега Берези та Михайла Шалеви;

  • 6 земельних ділянок у Львові та області, одна з них у співласності Олега Берези та Романа Шалеви;

  • 3 нежитлові приміщення, усі у співвласності Олега Берези та Романа Шалеви;

  • 1 садовий будинок у Солонці;

  • 3 паркомісця у Львові, якими Олег Береза лише користується. 

Читайте також: Яка зарплата у заступників Садового та яке майно вони задекларували

Зазначимо, що Роман Шалева неодноразово згадується у деклараціях чиновника. Згідно з YouControl, Роман Шалева є одним з кінцевих бенефіціарів компаній, з яких отримує гроші дружина Берези Вікторія, зокрема ТзОВ «Українські страви» та ТзОВ «Оксана». Також у попередніх деклараціях Олега Берези, окрім Романа, фігурує Михайло та Ярослава Шалеви. 

Також зазначимо, що свою посаду Олег Береза обіймає ще з грудня 2019 року (до квітня 2023 року «Служба автомобільних доріг у Львівській області»). До цього він був керівником Львівських комунальних підприємств «Львівелектротранс» (2017 – 2018) та «Львівавтодор» (2011 – 2017 роки). Також він є співвласником таких підприємств як КП «Діана-БМ», ТзОВ «Оксана» та ТзОВ «Ролер». Окрім цього, займається і політичною діяльністю, зокрема з 2015 до 2020 року був депутатом ЛМР від фракції «Самопоміч». Згодом, а саме 2020 року, зареєструвався як кандидат у депутати ЛМР від фракції «Слуга народу», проте перемогти та отримати мандат не зміг.

Також, згідно з інформацією з ресурсу «Чесно», фігурував у двох антикорупційних розслідуваннях:

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також переглянуло декларації заступників міського голови Львова Андрія Садового. Детальніше за посиланням.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!