Новий екопростір у Львові та розмова з головним лікарем лікарні швидкої допомоги. Головне за добу

1358 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.

У Львові з’явився «Сад здоровя». Новий екопростір створили на території біля лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці Миколайчука. В межах глобальної ініціативи «Greening of planet» упродовж дня висадили більше сотні дерев. Однак всі охочі ще матимуть нагоду посадити своє дерево.

Висадку нових дерев розпочали також у Стрийському парку. Загалом тут планують посадити близько 370 саджанців. Частину вже вкорінили сьогодні. Серед нових рідкісних дерев у парку з’явилося вогняне дерево або ліквідамбар – єдине серед всіх парків Львова.

У Львові на вул. Винниченка є каплиця, в якій можна побачити унікальні розписи у фресках з рослинними орнаментами. Серед зображень ви знайдете дуже багато птахів. Загалом їх там 73, і в цьому є певна символічність зі Святим Письмом. Художником цих розписів став відомий творець зображень у Вірменській церкві Генріх Розен.

Вчора львівські «Карпати» здобули свою дев’яту перемогу у першому колі Другої ліги в чемпіонаті України. Вдома вони зіграли із закарпатським «Мункачем» з мінімальним рахунком 1:0.

Також Tvoemisto.tv проаналізувало, як занепадав і відроджувався легендарний львівський футбольний клуб, у якому стані команда сьогодні і які у неї перспективи.

Львівщина кілька днів поспіль встановлює рекорди за кількістю виявлених випадків ковіду. В ексклюзивному інтерв’ю з головним лікарем клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олегом Самчуком Tvoemisto.tv дізнавалося, хто перебуває у реанімації, чи вистачає хворим кисню та яка ситуація із фінансуванням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!